Global Navigation

Coronavirus: Informata në shqip

Në këte faqe të internetit ju do të gjeni një përmbledhje të informacioneve të rëndësishme, këshillave dhe rekomandimeve në gjuhën shqipe.

Për pyetje të mëtejshme do të ju ndihmojnë instuticionet në vazhdim: Lista me numra të telefonit të rëdëndesishëme.

Aktual

Maska e detyrueshme në gjith shtetin

Maska mbrojtëse duhet të mbahet në të gjitha zonat e brendshme të arritshme nga publiku.Kjo vlen jo vetëm për dyqanet, por edhe për bankat , zyrat postare dhe muzeumet dhe në zonat me qasje publike të administratës së qytetit. Në restorante, maska mund të hiqet vetëm kur një mysafir është ulur. Detyrimi për maskë vlen gjithashtu si brenda ashtu edhe jashtë zonave të pritjes dhe hyrjes në të gjitha stacionet e trenit, aeroportet dhe stacionet e autobusëve dhe tramvajit.

Ndalim i grumbullimit të njerëzve 

Ndalohen mbledhjet spontane të më shumë se 15 personave (përfshirë fëmijët) në hapësirat publike. Ngjarjet e organizuara në hapësirat publike lejohen akoma me masat e duhura mbrojtëse. Në restorante dhe institucionet argëtuese, lejohet të konsumohet vetëm ulur.

Ngjarje private 

Ngjarjet me familjen dhe miqtë duhet të mos mbahen nëse është e mundur.Nga tani në ngjarje private me më shumë se 15 persona lejohet të konsumohet vetëm ulur. Së cilli që nuk është në vendin e tij ulur duhet të mbajë maskë. Gjithashtu duhet të respektohen rregullat e higjenës dhe të mblidhen detajet e kontaktit.

Rekomandimi i zyrës në shtëpi

Këshilli Federal i detyron punëdhënësit, t’I përmbahen rekomandimeve për zyrë në shtëpi (Home-Office) nga Zyra Federale e shëndetit (BAG).

Informacione të detajume: bag.admin.ch.

Faleminderit që ndoqët rregullat e distances dhe higjienës  përkundër lehtësimit të paralajmëruar dhe na ndihmoni për të luftuar përhapjen e koronavirusit në qytetin e Cyrihut.

Weitere Informationen